dobroge.tv

Live

CONSTANŢA. Strigăt de durere al unei mame pompier care luptă pentru fiica ei: ''De ce nu mă ajuți tu și pe mine, stat român? De ce îmi lași copilul să ajungă așa, într-o țară străină?''

CONSTANŢA. Strigăt de durere al unei mame pompier care luptă pentru fiica ei: ''De ce nu mă ajuți tu și pe mine, stat român? De ce îmi lași copilul să ajungă așa, într-o țară străină?''
24 martie 2022
Redactia DTV
Publicitate

Cristina Stase, o tânără mamă pompier, din Medgidia, luptă, de la sfârşitul anului trecut, pentru a salva viaţa fiicei sale de doar 11 ani. Din păcate, Cristina Stase luptă nu doar cu boala nemiloasă, ci şi cu statul român. Cristina este nevoită să-şi trateze micuţa într-un spital din străinătate, pentru că în România nu a găsit o echipă de medici care ar putea trata un copil cu cuglioblastom 4. Mama Anei a postat un mesaj dureros şi emoţionant pe reţelele de socializare pe care-l redăm mai jos:

"De ce nu ma ajuti tu si pe mine, stat roman?

De ce imi lasi copilul sa ajunga asa, intr o tara straina, pentru ca medicii si toate spitalele tale nu vor sa si asume asa o mare provocare??

De ce spui ca ai toata aparatura necesara, daca nu ma primesti cu un copil in stare grava in niciun spital...nici de stat, nici privat???

De la inceput, din luna noiembrie 2021, nu aud decat scuze...ba sunteti in vacanta, ba nu aveti medic oncolog pediatru, ba nu aveti neurolog pediatru, ba nu se poate asigura terapie intensiva pentru un pacient in starea ei!!!

Da, glioblastomul 4 are doar un an si jumatate media de supravietuire, am inteles, dar copilul nostru este asa in nici 4 luni!!!

Ajuta ne si pe noi, stat roman, pentru ca zecile de mail uri si sutele de telefoane la care nici nu ni se mai raspunde inca din noiembrie, nu ne au ajutat!!!

Medici renumiti care au fost sunati de fata cu noi si care au raspuns afirmativ initial, nu ne au mai raspuns ulterior la telefon!!!

Chiar nu exista o echipa de medici in toata Romania, capabila sa ajute un copil cu glioblastom 4???

Avem bani, datorita asociatiilor care ne sprijina si a oamenilor cu suflet!

Ne imprumutam pentru tot restul vietii la banci, numai sa ne ajute cineva in tara noastra!!!

Numai sa pese cuiva si de un copil roman, un copil care pentru noi este intreg UNIVERSUL , iar pentru voi e doar un caz grav cu care nu vreti sa va stricati reputatia!!!".

Povestea Anei Popa

Inima unei mame devine un câmp de luptă când viața copilului ei se află în pericol. Un șir nesfârșit de gânduri, temeri, frământări și sentimente apăsătoare o iau cu asalt, iar biata femeie trebuie să le facă față pentru a nu le transmite și fiului sau fiicei grav bolnave.

Împărțită între disperarea interioară și încrederea că totul trebuie să fie bine a rămas și Cristina Stase din Medgidia județul Constanța, a cărei fetiță de 11 ani are o tumoră foarte mare pe creier.

Au aflat cumplita veste la sfârșitul anului trecut, în urma unui RMN pe care Ana-Maria îl făcuse din cauza unor dureri de cap și de burtă. Fata nu se mai putea concentra la școală și dezvoltase și incontinență urinară.

Ca și când diagnosticul nu ar fi fost cutremurător în sine, prognosticul medicilor a zdruncinat din temelii sufletul mamei.

La Spitalul Bagdasar Arseni nu ne-au dat prea multe șanse. Ne-au oferit îngrijire paliativă sau o operație cu șanse de reușită 0 (zero), ne-a povestit femeia.

Cu greu, au reușit să strângă suficienți bani pentru a merge în Turcia, unde Ana-Maria a fost operată. I-a fost extirpată circa 60% din tumoră, apoi a urmat chimioterapia.

Din cauza chinului prin care trecea fetița, medicii au sfătuit-o pe mamă să se întoarcă în țară cu ea, pentru a-i mai readuce pofta de viață. Dar cu numai o zi înainte de revenirea la spital, copila a făcut o criză epileptică gravă din cauza căreia încă nu și-a revenit complet.

Cinci zile, Ana-Maria a stat la Terapie Intensivă, iar acum a reînceput chimioterapia și radioterapia. Pașii sunt mici, iar recuperarea poate dura între o lună și șase luni, spun medicii. Toate aceste proceduri medicale presupun costuri uriașe, de zeci de mii de euro, bani pe care familia Stase nu are de unde să-i obțină, cel puțin nu în timp util. De aceea, părinții Anei-Maria au făcut apel la bunăvoința prietenilor Asociației „Salvează o inimă”, la solidaritatea voastră, oameni buni, care înțelegeți suferința și nu sunteți indiferenți la greutățile prin care trece un copil prea mic pentru atâta durere. E nevoie urgentă de donații pentru ca această copilă să trăiască, să-și poată reveni din coșmarul pricinuit de boală și să poată avea o viață normală. Orice sumă îi poate fi de ajutor!

Donații se pot face:

Denumire entitate: Asociatia “SALVEAZA O INIMA”

Cod de inregistrare fiscala: 31015982

Cont (IBAN) bancar:

Cont RON: RO05BTRL00701205W82870XX

Cont Euro: RO28BTRLEURCRT00W8287001

CONT USD: RO68BTRLUSDCRT00W8287001

COD SWIFT: BTRLRO22

COD BIC: BTRL

Banca Transilvania Botosani

Vă rugăm să specificați pentru transfer bancar numele copilului -ANA MARIA POPA

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233