dobroge.tv

Live

CONSTANŢA. Părinţii lui Emanuel au găsit pe stradă o fată şi au adoptat-o. Mesajul tânărului nevăzător cu un talent de aur: ''Să nu uitaţi un singur lucru: Dumnezeu vă iubeşte pe toţi''

06 februarie 2022
Redactia DTV

Publicitate

Emanuel Ion, un adolescent de 16 ani din localitatea Nazarcea, județul Constanța a impresionat o țară întreagă. După apariţia sa  la prima ediție „Românii au talent", sezonul 12, o ţară întreagă îl îndrăgeşte pe copilul-minune. Emanuel a reuşit să ridice jurații și toată sala în picioare. A primit primul Golden Buzz din partea Andrei și a fost trimis direct în semifinale.

Nevăzător din naștere

Emanuel este nevăzător din naștere, însă asta nu l-a oprit să-și găsească pasiunea.

„Eu sunt nevăzător din naștere și evit să arăt asta, vreau să fiu un băiat normal. Niciodată nu am vrut să mă țin de umărul altcuiva. Eu nu caut milă, vreau ca lumea atunci când mă vede să stea cu mine de vorbă, nu pentru că sunt nevăzător. Mie nu îmi plac astea, chiar dacă nu văd, eu sunt un copil normal.

La vârsta de doi ani, părinții mei abia și-au dat seama că eu nu văd, până atunci ei nu au știut că eu nu văd. Alergam prin casă și efectiv am intrat într-o mobilă cu capul. Știu că în ziua aia am leșinat din cauza asta. Doctorii au spus că eu nu am șanse să văd, dar spre uimirea mea și a tuturor, pe măsură ce am crescut, vederea mea a evoluat, iar acum pot să disting umbre și marea pot să o zăresc pentru că este mai închisă la culoare față de nisip, cel puțin așa văd eu”, a povestit Emanuel.

Emanuel cântă la nu mai puțin de cinci instrumente: orgă, acordeon, chitară, chitară bass și tobe. Totul a pornit la vârsta de patru ani, când a început să cânte la o orgă de jucărie. Nu își explică și cum de știe unde să apese. Spune că mâinile parcă îi sunt călăuzite.

Povestea sa este cu atât mai emoționantă cu cât face parte dintr-o familie numeroasă, cu șase copii, el fiind singurul băiat. Una dintre surorile lui este adoptată. Părinții lui au găsit-o pe stradă și nu au avut inimă să o lase și de atunci a rămas cu ei, potrivit romaniiautalent.protv.ro.

Tatăl lui Emanuel este pastor penticostal în Năvodari, iar Emanuel cântă în biserică în fiecare săptămână. Spune că Emanuel înseamnă „Dumnezeu este cu noi” și că a simțit asta în fiecare zi din viața sa. Nu s-a simțit niciodată blestemat de soartă din cauza condiției în care se află.

Emanuel merge chiar și cu bicicleta. Spune că un prieten l-a învățat unde sunt toate gropile din oraș și știe cum să le evite. Mai mult, tânărul lucrează pe calculator și vrea să se facă IT-ist.

Mesajul lui Emanuel după apariţia la "Românii au talent"

"Waw.. nu pot să cred prin ce momente am trecut, au trecut ceva momente de când am fost difuzat la televizor, la Româanii au talent, şi mesajele îmi curg încontinuu, peste tot, curg continuu şi foarte multe şi rapid. am încercat să răspund fiecăruia în parte, dar văd că nu mai pot să mai controlez nimic, aşa că m-am gândit să fac o înregistrare în care să vă mulţumesc din suflet pentru absolut tot, pentru mesajele frumoase, pentru aprecieri, pentru încurajări şi vreau să nu uitaţi un singur lucru: Dumnezeu vă iubeşte pe toţi şi vreau să ştiţi că orice moment din viaţă este de la el şi chiar eu, că nu văd, asta nu mă descurajează, deloc, pentru că ştiu cine îmi este Tată, ştiu cine va fi cu mine şi cine este. Vă mulţumesc mult încă o dată şi vreau să ştiţi să mă rog pentru fiecare în parte. Fiţi binecuvântaţi!", a spus Emanuel, într-un mesaj vocal, pe canalul său de Youtube.

Sursă foto: cancan.ro

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

Puterea credinței

În centrul atenției

Discutăm titlurile zilei

În centrul atenției

cu Bogdan Papacostea

În centrul atenției

cu Bogdan Papacostea

În centrul atenției

cu Bogdan Papacostea

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233