Una din cele mai vechi firme din Constanţa îşi cere falimentul

Rămasă fără sediul de la ICIL, afacerea lui Orban dispare

icil

Una din cele mai vechi firme din Constanţa, Industrializarea Laptelui SA, cere Tribunalului deschiderea procedurii de insolvenţă în formă simplificată, după ce a rămas în imposibilitatea de a mai presta vreo activitate, creditorii societăţii urmând să rămână cu buzele umflate, întrucât nu mai există nici un leu în conturi sau vreun bun de vânzare. Firma înfiinţată în 1991 are ca domeniu de activitate fabricarea produselor lactate şi a brânzeturilor, dar în ultimii 5 ani unica sursă de venit au fost chiriile încasate pentru birourile din sediul administrativ, de pe Bulevardul 1 Decembrie, lângă Kaufland, din zona Constanţei numită chiar după această firmă, ICIL.

Clădirea era însă în leasing la Marfin Leasing România IFN SA, iar pentru că firma deţinută de controversaţii afacerişti Victor Octavian Popa, Lucian Orban şi Daniel Zaif nu şi-a mai plătit ratele, Marfin a preluat toate drepturile asupra imobilului, Industrializarea Laptelui SA încetând de atunci orice activitate. Potrivit cererii înaintate ieri Tribunalului Constanţa, veniturile înregistrate din închirierea clădirii de la ICIL au reprezentat 100% din cifra de afaceri a societăţii şi 96% din totalul veniturilor înregistrate în perioada 2009- 2011. Firma se află în acest moment în stare de insolvenţă, determinată de lipsa fondurilor băneşti disponibile pentru plata datoriilor scadente. La acest moment societatea nu deţine fonduri băneşti, nici în casă şi nici în conturi bancare care să ofere posibilitatea acoperirii datoriilor exigibile, se mai arată în cererea trimisă tribunalului, cu specificarea că SC Industrializarea Laptelui Constanţa SA nu deţine nici un bun în proprietate. Altfel spus, nu există nici o şansă ca vreunul dintre creditori să-şi mai recupereze ceva din datorii.

Firma înregistra la jumătatea anului 2013 pierderi de 2.146.932 lei şi datorii de 2.160.495 lei. Interesant este că Popa şi Orban nu au avut niciodată nici cea mai mică intenţie de a salva Industrializarea Laptelui SA de la dezastru. Replica arăta în exclusivitate, în 2012, cum a vândut firma o fabrică de lactate din Cogealac fratelui fostului primar Cati Hristu cu suma derizorie de 10.000 lei, în condiţiile în care taxele notariale au fost de 200.000 lei. Industrializarea Laptelui SA Constanţa îi are ca acţionari pe Octavian Victor Popa, cu 79,7782%, Lucian Orban, cu 14,3102% şi alţi acţionari, cu 5,9116%, fiind condusă de un Consiliu de Administraţie din care fac parte Octavian Victor Popa, Lucian Orban şi Gheorghe Fudulea, director general fiind Daniel Zaif. Orban este unul dintre afaceriştii controversaţi ai Constanţei, printre proprietăţile sale aflându-se şi celebrul proiect rezidenţial Tomis Plus.

 

Sursa: http://www.replicaonline.ro/una-din-cele-mai-vechi-firme-din-constanta-isi-cere-falimentul-159832/

facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Comments are closed.