UDTTMR, apel la unitate

Atentatele de la Bruxelles au îndoliat întreaga Europă iar mâine în România este zi de doliu naţional. Conducerea UDTTMR a transmis condoleanțe familiilor îndoliate.

Reprezentanții UDTTMR sunt de părere că terorismul nu ține cont de apartenența etnică. Turco-tărarii spun că ceea ce s-a întâmplat în Bruxelles „este un gest incalificabil, de o cruzime și o brutalitate care nu pot defini nici cele mai neevoluate societăți din istoria omenirii. În numele religiei, oricare ar fi ea, nu se comit crime”, se arată într-un comunicat de presă remis de UDTTMR. . Totodată, Uniunea Democrată a Turco-Tătarilor Musulmani din România face apel la unitate în lupta împotriva celor care fac aceste acte înfiorătoare.

Noi, tătarii din România, membri ai unei comunități de religie Islamică, o minoritate etnică și religioasă într-o țară creștină care ne-a adoptat în urmă cu sute de ani, condamnăm actele de terorism și facem apel la unitate, (…)Suntem alături, în aceste clipe grele, de poporul belgian, implicit de întreaga Europă Unită din care și noi facem parte, potrivit aceluiaşi comunicat de presă.

 

facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Comments are closed.