Tăieri de salarii la Antena 3. Plus, 50 de oameni dați afară de la 1 februarie

Untitled
EXCLUSIV ReporterVirtual.ro | Criza a ajuns și la Antena 3, ultima de pe piața televiziunilor de știri care nu fusese afectată până acum de reduceri de salarii și de disponibilizări.

De la 1 februarie se schimbă situația însă. Directorul postului, Mihai Gâdea, a ținut deja două ședințe cu șefii de departamente în care i-a anunțat că e nevoie să strângă cureaua de la începutul lunii viitoare.

Astfel, primele măsuri sunt următoarele:

1. Salariile sub 5.000 RON/ lunar vor fi reduse cu 10%

2. Salariile peste 5.000 RON/ lunar vor fi reduse cu 15%

3. 50 de oameni vor fi disponibilizați de la 1 februarie 2015

Vor fi și „vedete” ale postului pe listă

Persoanele disponibilizate vor fi atât din rândul redactorilor, cât și al personalului tehnic. De asemenea, în redacție se vorbește chiar și despre unele „vedete” ale postului, însă deocamdată nu a fost comunicat niciun nume.

Însă cele trei măsuri de mai sus sunt deja bătute în cuie.

Politica de reducere a costurilor se produce pe fondul situației dificile a patronatului, fondatorul postului, Dan Voiculescu, fiind încarcerat la Penitenciarul Rahova, unde execută o pedeapsă de 10 ani în Dosarul ICA.

Surse din conducerea postului au confirmat pentru ReporterVirtual.ro măsurile, dar au precizat că nu se va face nicio comunicare publică pe acest subiect, considerat unul „strict intern, de ordin economic”.

UDPATE: Oana Stănciulescu, realizatoarea emisiunii „Panorama” la postul de televiziune Antena 3, a pus punct colaborării cu postul fondat de Dan Voiculescu.

Într-o notă lapidară pe Facebook, ea confirmă plecarea, fără a detalia circumstanţele despărţirii de Antena 3, şi sugerază că ar fi vorba de motive editoriale:

”Contractul dintre mine si Antena3 inceteaza incepind de astazi. Dupa 24 de ani de jurnalism, consider in continuare ca libertatea de exprimare este un bun cistigat care nu poate fi luat nimanui!”

Sursa: Reportervirtual.ro

 

facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Comments are closed.