Retrocedări suprapuse în peninsulă

teren-borcea-1

Încurcatele ițe ale retrocedărilor constănțene par că încep a fi descurcate de judecătorii constănțeni. Recent, magistratul Beatrice Mariș, din cadrul Tribunalului Constanța, i-a dat câștig de cauză unei femei care, de mai bine de șapte ani, își caută dreptatea în instanță, după ce s-a trezitcu alți proprietari pe terenul ei, în urma celebrei retrocedări a averii familiei Jules Movilă.

 


Judecătorul Mariș a constatat nulitatea absolută parțială a dispoziției primarului Constanței prin care s-au acordat măsuri reparatorii, în baza Legii 10/2001, moștenitorilor averii boierului Movilă. Nulitatea a fost constatată doar „cu privire la suprafața de teren de 478 mp din totalul de 1500 mp situat în Constanța (…) proprietatea reclamantei Arnold Felicia“. Foarte interesant însă, judecătorul Mariș este cel care, în 2008, a decis, alături de colegele de complet, condamnarea jurnalistei Feri Predescu pentru prejudicierea morală a primarului Radu Mazăre. Totodată, același judecător a primit de la primar un teren, în baza Legii 10/2001, fiind vorba despre o suprafață de 179,98 mp, dobândită în 2006. În ce privește lupta Feliciei Arnold în instanțele constănțene, este de precizat că aceasta a început în anul 2007, când femeia a descoperit că există alți proprietari pe terenul său. Mai exact, aceasta a vrut să realizeze o schiță cadastrală a suprafeței, în vederea îngrădirii acesteia, însă a „aflat cu stupoare de la Oficiul de Cadastru și Publicitate Imobiliară că o mare parte din teren este ocupată de pârât“.

După lungi procese și suspendări

Așa se face că Felicia Arnold s-a adresat judecătorilor și i-a dat în judecată pe Georgică Giurgiucanu, Cristian Borcea, Geta Săvulescu, Mihai Camboianu și SC Habitat și Ambient SA, alături de Municipiul Constanța prin Primar și de Primarul municipiului Constanța. După lungi procese și suspendări, după plimbarea dosarului la Curtea de Apel și trimiterea lui înapoi, spre rejudecare, magistratul Beatrice Mariș a constatat, pe data de 25.11.2014, „nulitatea absolută parțială a dispoziției nr. 679/11.03.2014, emisă de Primarul municipiului Constanța, cu privire la suprafața de teren de 478 mp din totalul de 1500 mp situat în Constanța, str. Aristide Karatzali (…) , proprietatea reclamantei Arnold Felicia. Obligă pârâții către reclamantă la plata sumei de 2.200 de lei, reprezentând cheltuieli de judecată“.

Urmează Curtea de Apel

Nici această soluție nu este însă definitivă, ci poate fi atacată în apel în termen de 15 zile de la comunicare, la Curtea de Apel Constanța. Nu în ultimul rând, este de precizat că primarul Constanței, alături de Mihai Camboianu, SC Habitat și Ambient SA, Cristi Borcea, dar și de alte câteva zeci de persoane, este judecat în capitală pentru retrocedările terenurilor din Constanța, încă din anul 2008.

 

Sursa: Ziuact.ro

facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Comments are closed.