Reporter Virtual: Antena 3 ne somează: nu mai distribuiți „opera” lui Mihai Gâdea!

Intervenție fără precedent a Antena 3 S.A. după ce Reporter Virtual a publicat ieri fragmentul video din emisiunea Sinteza Zilei de marți seară în care Mihai Gâdea îl întreba despre ideea de a sinucide pe Adrian Zglobiu. Clipul a fost șters azi noapte, la ora 01:25, de pe contul de YouTube al RV la cererea companiei lui Voiculescu.

gadea

Somația a fost trimisă seara, după ce am încărcat pe RV fragmentul video într-un format pe care nu-l mai puteau șterge.

Până și calculatorului i-a fost silă de acest demers, așa că l-a aruncat direct în spam… L-am găsit însă pe la miezul nopții și îl publicăm aici integral, la finalul articolului, pentru cine are curiozitatea să-l citească.

Antena 3 ne amenință cu numeroase paragrafe de lege a căror încălcare se termină invariabil cu pușcăria. Cum ar fi acesta:

constituie infractiune si se pedepseste cu inchisoarea de la 1 la 4 ani sau cu amenda punerea la dispozitia publicului, inclusiv prin internet, fara consimtamantul titularilor de drepturi, a operelor sau produselor purtatoare de drepturi conexe, astfel incat publicul sa le poata accesa in orice loc sau in orice moment ales in mod individual”.

Acum, dacă Antena 3 îmi permite o opinie personală, e greu să califici emisiunea Sinteza Zilei a lui Mihai Gâdea, oricâtă imaginație ai avea, drept „operă”, darămite un fragment de numai 53 de secunde…

Observăm că, deși se vrea cât se poate de oficială, „somația” nu e semnată, nu e ștampilată și nu poartă niciun număr de înregistrare.

O să-mi permit să reiau câteva întrebări din articolul de ieri:

  • – De ce se teme Antena 3?
  • – De ce îi este frică lui Mihai Gâdea?
  • – De ce le este rușine de un fragment din „cea mai vizionată emisiune a postului”, astfel încât să interzică vizionarea lui pe YouTube?
  • – Așa înțelege Antena 3 libertatea presei cu care umblă în gură seară de seară?

 

Și încă ceva: dragilor, Internetul nu poate fi cenzurat! E ca o hidră cu mai multe capete. Îi tai unul, cresc alte trei în loc. Fragmentul video s-a răspândit ca molima și poate fi găsit astăzi în multe locuri. Iată doar câteva exemple:

  • – http://www.zoso.ro/gadea-rusine-cand-prost-dobitoc/
  • – http://doi.bule.org/zoso/2014/a3-sinucidere.mp4
  • – https://www.youtube.com/watch?v=XTDcOscPjDE
  • – https://www.youtube.com/watch?v=csWuAR5MZj4

 

Decât să alergați să le ștergeți pe toate, nu era mai simplu să lasați fragmentul cu pricina pe site-ul Antenei 3? Atunci nimeni nu s-ar mai fi sesizat și tot acest scandal n-ar mai fi avut loc. În plus, propagarea unui scurt mesaj din emisiunea-fanion a postului ar fi trebuit să fie de natură să vă stimuleze mândria, nu rușinea. Dar nu-i așa. Oare de ce?!…

somatie

Sursa: reportervirtual.ro

facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Comments are closed.