PSD Constanța ia în calcul excluderea lui Nicușor Constantinescu din partid

NICUSOR

Scandal în PSD Constanţa. Nicuşor Constantinescu, preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa şi preşedinte executiv suspendat al PSD Constanţa a trimis, către organizaţiile de partid din judeţ, o adresă pe care o semnează în calitate de preşedinte executiv. Amintim însă că Biroul Permanent Judeţean al PSD Constanţa anunţa, pe 24 aprilie, că în urma unei şedinţe s-a decis că Nicuşor Constantinescu a fost suspendat din funcţia de preşedinte executiv, hotărâre care venea pe fondul rezoluţiei Consiliului Naţional al PSD. Potrivit acestei rezoluţii, membrii care nu corespund noilor principii de integritate ale partidului sunt (auto)suspendaţi din PSD.

Deşi au trecut aproape două luni de când Biroul Permanent Judeţean (BPJ) al PSD Constanţa anunţa că Nicuşor Constantinescu este suspendat din funcţia de preşedinte executiv al organizaţiei, în baza rezoluţiei Consiliului Naţional al PSD, social-democratul a trimis, pe data de 8 iunie, o adresă către toate organizaţiile PSD din judeţ, adresă prin care le solicită acestora să comunice, în termen de 48 de ore, data la care vor avea loc alegeri interne în aceste organizaţii, „în vederea coordonării şi participării unor reprezentanţi ai Organizaţiei Judeţene a PSD Constanţa, precum şi a mediatizării acestora”. Adresa este semnată de Constantinescu în calitate de preşedinte executiv, asta deşi, aşa cum am menţionat deja, BPJ al PSD Constanţa anunţa, în aprilie, suspendarea acestuia din funcţie.

Mai mult decât atât, în cadrul Comitetului Executiv Judeţean al PSD Constanţa, senatorul Nicolae Moga, preşedintele interimar al PSD Constanţa, şi Cristinel Dragomir, secretarul executiv al partidului, au reiterat ideea conform căreia Constantinescu este suspendat din funcţie. Moga specifica atunci şi că funcţia ocupată până recent de Nicuşor Constantinescu va rămâne vacantă până la Conferinţa Judeţeană a PSD Constanţa, eveniment care va avea loc în toamna acestui an.
„I-am recomandat domnului Constantinescu să lase partidul pe drumul lui”

Ce spun social-democraţii din judeţul Constanţa despre hârtia trimisă de Nicuşor Constantinescu?! Nicolae Matei, primarul oraşului Năvodari, suspendat din funcţia deţinută în Biroul Permanent Judeţean în aceeaşi zi în care a fost suspendat Constantinescu, a declarat pentru cotidianul ZIUA de Constanţa: „În cadrul şedinţei BPJ în care a fost suspendat Nicuşor Constantinescu am fost suspendat şi eu şi, deşi consider că decizia este abuzivă – iar când spun asta mă refer la ce hotărâri a luat, în ultima vreme, conducerea centrală a PSD, nu cea judeţeană – eu m-am supus acesteia. Dacă vreţi, m-am şi autocenzurat. Dragoste cu forţa nu se poate. I-am recomandat şi domnului Constantinescu să facă acelaşi lucru, să lase partidul pe drumul lui, drum care poate fi bun, dar poate fi şi rău, dar să îl lase”, explică şeful administraţiei publice locale din Năvodari. Nicolae Matei a precizat şi că, deşi la ora actuală este simplu membru al Organizaţiei PSD Năvodari, a înţeles de la colegii săi că „nu vor da curs niciunei solicitări venite de la Nicuşor Constantinescu în calitate de preşedinte executiv”.
Luminiţa Vlădescu, viceprimarul municipiului Medgidia şi, din luna aprilie a acestui an, membru al BPJ Constanța, a declarat că, din informaţiile pe care le deţine, Nicuşor Constantinescu este în continuare suspendat din funcţia de preşedinte executiv al PSD Constanţa.

„Hârtia trimisă de Nicuşor este nestatutară”

Senatorul Nicolae Moga reacţionează la demersul lui Nicuşor Constantinescu şi susţine că „hârtia trimisă de Nicuşor este nestatutară”. „Nicuşor Constantinescu este suspendat din funcţie, iar Biroul Permanent Judeţean nu l-a împuternicit să facă aşa ceva. Nu are dreptul şi nu are atribuţii. Conform statutului, orice hotărâre se ia de preşedintele desemnat, adică eu. Orice hârtie trimisă trebuie să fie semnată de mine. Ceea ce face Nicuşor este o nebunie!”, a subliniat liderul interimar al PSD Constanţa.
În aceeaşi ordine de idei, Nicolae Moga a precizat şi că zilele acestea îi va convoca pe colegii săi într-o şedinţă de Birou Permanent Judeţean „pentru a decide ce măsuri se vor lua cu privire la Nicuşor Constantinescu”. Întrebat dacă se poate ajunge până la eventuala excludere din partid a preşedintelui CJC, senatorul a declarat: „Fără discuţie!”. Nu mai puţin important, preşedintele interimar al PSD Constanţa a ţinut să menţioneze şi că ştampila cu care Nicuşor Constantinescu a semnat hârtia trimisă organizaţiilor din judeţ nu mai este a partidului.

„Îi voi acţiona în instanţă pe cei care mă denigrează”

L-am contactat telefonic şi pe Nicuşor Constantinescu pentru un punct de vedere pe marginea noilor tensiuni din PSD Constanţa. Social-democratul nu a negat faptul că a transmis această adresă în calitate de preşedinte executiv al organizaţiei, dar a afirmat: „Nu există nicio hotărâre a PSD Central sau a Organizaţiei Judeţene. Aveţi dumneavoastră aşa ceva?”. Pentru conformitate, trebuie menţionat că presa nu a intrat în posesia unei decizii privind suspendarea din funcţie a lui Constantinescu. Există însă o serie de declaraţii publice şi înregistrări în care membrii BPJ al PSD Constanţa susţin şi chiar reiterează faptul că Nicuşor Constantinescu este suspendat din funcţia de preşedinte executiv al organizaţiei. Legat de acest aspect, Constantinescu a avertizat: „Îi voi acţiona în instanţă pe cei care mă denigrează!”.

Sursa: ziuact.ro

facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Comments are closed.