Obiective istorice

Astazi inca mai puteti gasi ruine ale vechilor cetati.

Cetatea Tropaeum Traiani de la Adamclisi se numara printre cele mai vechi cetati romane ridicate pe suprafata actualului spatiu romanesc. Atat cetatea cat si Monumentul Tropaeum Traiani  reprezinta obiective turistice de seama din sudul Dobrogei.

http://www.turismland.ro/cetatea-tropaeum-traiani-adamclisi/

Putin mai departe de Adamclisi, la Ostrov, pe insula Pacuiul lui Soare, este cetatea Vicina. Locatia este caracaterizata printr-o frumusete salbatica aparte.

http://www.turismland.ro/cetatea-vicina-insula-pacuiul-lui-soare/

La Mangalia, Muzeul de Arheologie Callatis adaposteste mare parte din descoperirile arheologice. Cercetatorii sunt de parere ca vechea cetate s-a scufundat si poate fi gasita pe fundul marii.

Aflata in localitatea Gura Dobrogrei, Pestera La Adam, renumita pentru valoarea sa speologica, este recunoscuta chiar la nivel european, aici fiind descoperite zeci de specii de mamifere cuaternare si specii de fosile datate din epoca jurasica.

Delta Dunarii face parte tot din tinutul Dobrogei. Este a doua ca mărime și cea mai bine conservată dintre deltele europene. Delta Dunatii este un ţinut exotic cu peste 1200 de specii de copaci si plante, cu cea mai bogată faună ornitologică de pe continent

facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Comments are closed.