O nouă amânare pentru podul Calafat-Vidin. Bulgarii spun că abia în februarie vor trece primele trenuri

 OLYMPUS DIGITAL CAMERAPrevăzută iniţial pentru sfârşitul lunii iulie, deschiderea circulaţiei feroviare pe Podul Noua Europă Calafat-Vidin a fost amânată pentru jumătatea lui decembrie. Nici acest nou termen nu a fost respectat, iar acum bulgarii anunţă că primele trenuri vor trece peste pod abia în februarie.

Trenurile de călători şi marfă vor începe să circule pe podul peste Dunăre ce leagă Vidin de Calafat din februarie 2014, a anunţat duminică Kristian Krastev, CEO al companiei căilor ferate de stat, BDZ Holding, într-un interviu pentru agenţia de ştiri Focus. Krastev a declarat că administratorul bulgar al infrastructurii lucrează foarte bine cu omologii din România şi Serbia. Colaborarea invocată de Krastev nu s-a prea văzut însă în practică, din moment ce, la mai bine de şase luni de la inaugurarea podului, el nu a fost tranzitat de nicio granitură feroviară, nici de marfă, nici de călători.

 

Autor: Adrian Bărbulescu

Sursa: https://ziaruldeinvestigatii.ro/blog/posts/o-noua-amanare-pentru-podul-calafat-vidin-bulgarii-spun-ca-abia-in-februarie-vor-trece-primele-trenuri

facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Comments are closed.