Misiune reușită. Raja a finalizat lucrarea

In jurul orei 10,00, echipele de interventie au finalizat lucrarile de reaparatii la magistrala care alimenteaza localitatile Navodari si Lumina. Imediat s-au facut manevrele de vane pentru a se relua alimentarea cu apa pe aceasta conducta.
Lucrare RAJA Eforie


Avand in vedere dimensiunea conductei, dar si lungimea foarte mare de peste 10 km, este nevoie de o perioada de aproximativ 8 ore pentru umplerea si intrarea ei in presiune. La ora actuala, abonatii din Lumina si cei din Navodari din zonele joase au apa cu presiuni normale, urmand ca pana in jurul orei 18,00 sa aiba apa cu presiuni normale si cei din zonele inalte din Navodari – Cartierul de Est.
Conducta care va fi inlocuita prin Programul Operational Sectorial de Mediu, in anul 2016, a fost montata in 1974, avand o vechime de peste 40 de ani, cu 10 ani mai mult decat durata de functionare optima de 30 ani. In ciuda vremii nefavorabile, echipele de interventie au actionat rapid. Pentru remedierea avariei, s-a oprit pomparea pe aceasta conducta si s-au facut manevrele necesare pentru alimentarea cu apa pe conducta de siguranta de 600 mm. Din pacate, vana de legatura de pe conducta de siguranta de la intrarea in Navodari, care asigura alimentarea cu apa a localitatilor Navodari si Lumina a cedat fiind necesara inlocuirea ei. Lucrarile au durat toata noaptea. Iar in aceasta dimineata, de la ora 08,30, SC RAJA SA a trimis in localitatea Navodari mai multe cisterne cu apa potabila. Masinile vor asigura necesarul de apa potabila a abonatilor prin rotatie, in toate cartierele orasului pana in aceasta seara.

facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Comments are closed.