Mircea Băsescu şi Marian Căpăţână rămân în arest, a decis Curtea de Apel Constanţa

Mircea Băsescu şi Marian Căpăţână, trimişi în judecată în dosarul privind mita primită de la familia lui Bercea Mondial, rămân în arest preventiv, a decis, joi, Curtea de Apel Constanţa, care a respins contestaţiile acestora la decizia Tribunalului de menţinere a măsurii arestului preventiv.
mircea-basescu_15f2a8509c
Magistraţii Curţii de Apel Constanţa au respins constestaţiile depuse de Mircea Băsescu şi Marian Căpăţână la decizia Tribunalului Constanţa care respinsese, în 25 iulie, ca nefondate cererile celor doi de înlocuire a măsurii arestării preventive cu arestul la domiciliu, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Decizia instanţei este definitivă.

Avocatul lui Mircea Băsescu, Nelu Taşcă, a declarat jurnaliştilor, înainte de pronunţarea instanţei, că nu există niciun argument pentru menţinerea clientului său în arest preventiv.

“Noi am avut toate argumentele legale, toate dispoziţiile legale care garantează dreptul la libertate, un fel de a spune dreptul la libertate, pentru că vorbim de un arest la domiciliu. Nu au niciun argument pentru menţinerea stării de arest”, a spus Nelu Ţaşcă.
Nelu Taşcă a mai afirmat că Mircea Băsescu a spus, în instanţă, că doreşte să fie lăsat în arest la domiciliu pentru a putea studia dosarul şi pentru a se putea apăra, susţinând că nu este un pericol public.

SURSA: mediafax.ro

facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Comments are closed.