Fostul şef al Statului Major General a fost trimis în judecată de DNA

Chelaru Mircia anchetat pentru abuz în serviciu

generalul-mircea-chelaru

Chelaru Mircia a ajuns în atenţia DNA după ce în octombrie 2000 a solicitat Ministerului Apărării Naţionale o locuinţă de serviciu în condiţiile în care el deţinea deja împreună cu soţia lui o altă proprietate. Locuinţa pentru care acesta era deja proprietar a fost dobândită după 1990 şi se află în Garnizoana Bucureşti. Pentru că a omis să specifice despre casa primită cu aproape zece ani în urmă, şeful Statului Major al MApN a primit încă o locuinţă de la stat în decembrie 2000. Contractul a fost semnat pentru o perioadă de doi ani deşi Chelaru fusese trecut în rezervă în iunie 2001. La expirarea documentului de închiriere Chelaru Mircia a încheiat retroactiv un alt contract pentru încă şase luni de zile şi a continuat să prelungească documentul de alte 4 ori deşi numai îndeplinea condiţiile legale necesare pentru acest lucru.

Fostul şef al Statului Major al MApn, nu s-a mulţumit cu asta, aşa că în 2007 a cumpărat imobilul de la stat iar anul următor a vândut locuinţa pentru uriaşa sumă de 300.000 de euro.

Chelaru Mircia a fost trimis în judecată împreună cu alte 11 cadre militare pentru abuz în serviciu legate de achiziționarea, în condiții nelegale, a unor locuințe de serviciu la preț subvenționat.

Conform legii 564/2004, angajaţii MApN puteau cumpăra locuinţele primite de la stat în regim subvenţiuonat, dacă îndeplineau condiţiile necesare. Una dintre acestea era ca nici unul din cei care doreau să cumpere imobilul să nu deţină sau să nu fi deținut locuinţe proprietate pe teritoriul României iar titularul cererii să nu mai fi cumpărat din fondul de stat o altă locuință, în regim subvenționat.

Dosarul de judecare al lui Chelaru Mircia a fost trimis Tribunalului Bucureşti şi va fi judecat în stare de libertate.

 

Corina HROM

facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Comments are closed.