„Famiglia” Antenelor, urmărită penal pentru şantaj

Scandalul care a culminat cu arestarea preventivă a şefului Intact Media Grup, Sorin Alexandrescu, s-a extins în perioada care a urmat. După ce Alexandrescu a fost eliberat din arestul preventiv, cercetările procurorilor DNA au continuat şi chiar s-au ramificat. În dosar a fost deschisă urmărirea penală împotriva Antena TV Grup SA şi Intact Publishing SRL, pentru complicitate la şantaj. Pentru aceeaşi infracţiune este cercetată şi Camelia Voiculescu. Pe la DNA a trecut însă şi tatăl acesteia, senatorul Dan Voiculescu, dar şi realizatorul TV Mihai Gâdea. Procurorii au anunţat, într-un final, trimiterea în judecată a ex-senatorului Dan Voiculescu, pentru complicitate la şantaj.
Pe tot parcursul anchetei, posturile TV controlate de Dan Voiculescu, dar şi cotidianul Jurnalul Naţional, au denigrat actul de justiţie şi au acuzat la unison că dosarul este de fapt un instrument de presiune din partea preşedintelui Traian Băsescu. Prezentăm, în continuare, ”filmul evenimentelor”

La început, Camelia Voiculescu acuză „ancheta dirijată”

Pe 11 iulie, Camelia Voiculescu a aflat că este urmărită penal în dosarul lui Sorin Alexandrescu, pentru complicitate la şantaj, alături de ea fiind cercetate şi SC Antena TV Group şi SC Intact Publishing SRL, după cum a anunţat Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA). În acelaşi dosar a fost începută urmărirea penală faţă de George Daniel Matiescu, director general al Intact Publishing SRL, tot pentru complicitate la şantaj. Fiica lui Dan Voiculescu a fost audiată la sediul procurorilor anticorupţie din Bucureşti.
După aproximativ două ore, Camelia Voiculescu a părăsit sediul DNA fără să facă declarații. Deși a fost întrebată de jurnaliști dacă a fost pusă sub învinuire, ea a refuzat să facă vreo precizare. Totuşi, în timp ce se afla la audieri, din partea sa a fost remis presei un comunicat în care aceasta acuza “lupta politică a regimului Băsescu”. În acelaşi comunicat, Camelia Voiculescu susţine că “nu există niciun cap real de acuzare” împotriva sa sau a membrilor familiei sale.
“Este o luptă politică a regimului Băsescu împotriva tatălui meu, care a fost un opozant constant al exceselor acestui regim. Îi asigur pe toţi telespectatorii şi pe cei care cred în grupul Intact că nu există niciun cap real de acuzare împotriva mea sau a membrilor familiei noastre. Cred că este o anchetă dirijată”, se arată în comunicatul respectiv.

http://videonews.antena3.ro/video/romania/camelia-voiculescu-este-o-lupta-politica-1.html

Antena TV Group Sa, urmărită penal
Procurorii au făcut cunoscute capetele de acuzare împotriva tuturor celor incluşi în dosar. „În cauza penală referitoare la infracțiunea de șantaj reținută în sarcina inculpatului ALEXANDRESCU GEORGE SORIN, director general al ANTENA TV GROUP, ale cărei aspecte au fost inițial mediatizate prin comunicatele din data de 30 mai 2013, procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție au dispus extinderea cercetărilor și începerea urmăririi penale față de următoarele persoane:
– VOICULESCU CAMELIA – RODICA, asociat la S.C. ANTENA TV GROUP S.A. și la S.C. INTACT PUBLISHING S.R.L., în sarcina căreia s-a reținut complicitate la infracțiunea de șantaj,
– MATIESCU GEORGE DANIEL, director general al INTACT PUBLISHING S.R.L., în sarcina căruia s-a reținut complicitate la infracțiunea de șantaj,
– persoana juridică S.C. ANTENA TV GROUP S.A., în sarcina căreia s-a reținut infracțiunea de șantaj,
– persoana juridică S.C. INTACT PUBLISHING S.R.L., în sarcina căreia s-a reținut infracțiunea de șantaj”, menţiona comunicatul DNA.
Din Ordonanța de extindere a cercetărilor și începere a urmăririi penale întocmită de procurori a rezultat că „există indicii concludente și temeinice cu privire la participarea altor persoane fizice și juridice care au comis, sub forma autoratului și complicității, acte materiale specifice infracțiunii reținute în sarcina inculpatului Alexandrescu George Sorin”.
Acesta din urmă ar fi recurs la un şantaj clasic, lasă să se înţeleagă procurorii. Cu ocazia mai multor întâlniri, susţin procurorii anticorupţie, Sorin Alexandrescu „i-a reamintit părții vătămate că singura posibilitate de a evita efectele negative produse de o campanie media privind persoana sa și, implicit, activitatea pe care o desfășoară în cadrul companiei este semnarea contractului cu ANTENA TV GROUP, în condițiile impuse”.
Cât despre includerea în anchetă a Cameliei Voiculescu, procurorii motivează această măsură prin faptul că, din probatoriul administrat până în prezent, a reieșit că “inculpatul Alexandrescu George Sorin a purtat, în mod constant, discuții pe marginea întâlnirilor avute cu partea vătămată, atât înainte cât și după finalizarea acestora, cu învinuita Voiculescu Camelia-Rodica, reieșind că acesta din urmă avea cunoștință de actele materiale întreprinse de inculpat, sprijinindu-l constant în acest sens.”
În aceeaşi zi, Judecătoria Sectorului 1 a decis menținerea interdicției de părăsire a țării pentru directorul Antena Group, în acest dosar. Interdicţia fusese stabilită de magistraţi pe 6 iunie, pentru o perioadă de 30 de zile.

http://www.b1.ro/stiri/eveniment/camelia-voiculescu-urmarita-penal-pentru-complicitate-la-santaj-impreuna-cu-seful-intact-publishing-si-antena-group-60710.html

Directorul general al Antena, chemat la DNA
Pe 25 iulie, şi directorul general al Antena, Mihai Gâdea a venit la sediul Direcţiei Naţionale Anticorupţie, pentru a da declaraţii în calitate de martor în dosarul în care este cercetat Sorin Alexandrescu.
“Am fost chemat ca martor, să vedem despre ce este vorba, vin şi vă povestesc, veţi fi aici, fără îndoială”, a spus Mihai Gâdea la intrarea în sediul DNA. Tot atunci, la DNA a venit şi Şerban Pop, fost preşedinte al Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală (ANAF), fiind citat în acelaşi dosar.

http://www.realitatea.net/mihai-gadea-la-dna-fiind-citat-ca-martor-in-dosarul-lui-sorin-alexandrescu_1233547.html
Şi Mihai Gâdea s-a ţinut de promisiune şi a povestit tot ce s-a întâmplat la DNA, din perspectiva sa, într-o ediţie specială a emisiunii Sinteza Zilei. În relatarea sa, Gâdea a făcut tot posibilul pentru a induce ideea că ancheta procurorilor este instrumentată la comanda preşedintelui Traian Băsescu.
“Am ajuns mai devreme la DNA, pentru a nu da naştere la speculaţii. Am fost introdus într-o cameră, unde am aşteptat vreme de 20 de minute. Stăteam în acea cameră şi mă uitam, observam. Iar la un moment dat am văzut pe perete un afiş cu DNA, unde spunea ceva frumos despre justiţie. Acolo, site-ul DNA – pna.ro – era şters cu pixul, iar în locul său era trecut . După aceea a venit un procuror, care uitase să se prezinte, apoi mi s-a pus în faţă o Biblie şi m-a pus să jur că spun adevărul. Am jurat. După mai multe momente de tensiune, am fost întrebat ce funcţie deţin la Antena 3 şi care este acţionariatul Antenei 3. Am fost întrebat care este relaţia mea cu Sorin Alexandrescu. Sper ca ancheta care se face să fie una corectă. Aşa cum s-a văzut şi astăzi, eu am să mă lupt pentru adevăr. Am să particip la anchete , dar sper din toată inima ca, în condiţiile în care, nu există elemente constitutive, cine face acest lucru să ştie că vom scoate totul la iveală”, a spus Gâdea.

http://www.antena3.ro/romania/mihai-gadea-povesteste-ce-s-a-intamplat-in-spatele-usilor-inchise-la-dna-intamplarea-de-astazi-m-a-facut-mult-mai-puternic-222501.html

Antena 3, complice la infracţiune
25 iulie a fost ziua în care procurorii au anunţat şi începerea urmăririi penale faţă de postul de televiziune Antena 3. Informaţia a apărut întâi “pe surse”, dar apoi a fost confirmată şi de cei de la Intact. Magistraţii i-au adus la cunoştinţă învinuirea directorului postului, Mihai Gâdea, citat la sediul DNA alături de Mugur Ciuvică şi Şerban Pop.
Procurorii anticorupţie au dispus extinderea cercetărilor şi începerea urmăririi penale faţă de persoana juridică SC Antena 3 SA, în sarcina căreia s-a reţinut infracţiunea de complicitate la infracţiunea de şantaj.
“În cauza penală referitoare la infracţiunea de şantaj reţinută în sarcina inculpatului Sorin Alexandrescu, director general al ANTENA TV GROUP, cât şi cu privire la învinuiţii Camelia Voiculescu, George Matiescu şi persoanele juridice S.C. ANTENA TV GROUP S.A. şi S.C. INTACT PUBLISHING S.R.L., ale cărei aspecte au fost mediatizate prin comunicatele de presă din 30 mai şi 11 iulie 2013, procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie au dispus extinderea cercetărilor şi începerea urmăririi penale faţă de persoana juridică S.C. ANTENA 3 S.A. în sarcina căreia s-a reţinut complicitate la infracţiunea de şantaj”, a precizat un comunicat al DNA.

http://www.rtv.net/mugur-ciuvica-si-mihai-gadea-audiati-la-dna-in-dosarul-de-santaj-al-lui-sorin-alexandrescu_90805.html

Abia aproape o lună mai târziu, avocaţii Trustului Intact au atacat decizia DNA. Punerea sub învinuire a societăţilor Antena Group şi Intact Group de către DNA este tardivă şi nelegală, au scris avocaţii celor două firme, într-o solicitare depusă pe 23 august la Direcţia Naţională Anticorupţie. În document se cere încetarea anchetării celor două entităţi în dosarul lui Sorin Alexandrescu.
Reprezentanţii celor două firme spun că acestea nu pot fi acuzate de şantaj şi că DNA nu a venit cu nicio probă în plus faţă de cele adunate până în luna mai, atunci când s-a declanşat urmărirea penală împotriva lui Alexandrescu. “În timpul efectuării cercetărilor penale nu au reieşit date noi referitoare la săvârşirea vreunei fapte penale de către subscrisa (nr. Antenagroup) care să justifice extinderea cercetărilor penale”, se arată în plângerea Antena Group.
Reprezentanţii celor două societăţi spun că anchetarea lor pe baza aceloraşi probe, fără a li se da posibilitatea de a participa la audierile ulterioare, reprezintă o încălcare a dreptului la un proces echitabil. În plus, juriştii lui Dan Voiculescu spun că Antena Group, ca persoană juridică, nu poate fi anchetată pentru şantaj, deoarece o persoană juridică nu poate ameninţa o persoană fizică.
Reprezentanţii companiei Antena Group au susţinut că acuzaţia adusă de DNA ignoră în mod vădit activitatea de bază a unei companii care activează în mass-media, considerâdu-se, în mod eronat, că anunţarea unui program viitor, fără niciun element concret de identificare al conţinutului, poate reprezenta o infracţiune.

http://www.antena3.ro/economic/media/decizia-dna-tardiva-si-nelegala-antena-group-ca-persoana-juridica-nu-poate-fi-anchetata-pentru-santaj-225525.html

„Mogulul Antenelor”, cercetat pentru complicitate la şantaj
Ei bine, la sediul DNA a ajuns, într-un final, şi fondatorul Trustului Intact, Dan Voiculescu. Pe 29 iulie, procurorii DNA i-au adus la cunoştinţă lui Voiculescu acuzaţiile în dosarul Antena Group – RCS-RDS.
La intrarea în sediul DNA, fondatorul Partidului Conservator a ţinut să-i transmită un mesaj şefului statului: “Vreau să-i transmit la modul cel mai serios lui Băsescu Traian că adversitatea noastră politică, de mare notorietate şi de ani de zile, nu trebuie să afecteze valori fundamentale ale societăţii româneşti, cum e familia şi, mai ales, cum e libertatea de exprimare, pentru care au murit oameni în decembrie. Asta e partea foarte serioasă şi dureroasă”, a spus Voiculescu, căruia îi lipsea o lentilă de la ochelarii de soare. Dan Voiculescu a venit la DNA însoţit de avocaţii Sergiu Andon şi Gheorghiţă Mateuţ.
Fondatorul Antenelor este acuzat de complicitate la şantaj, fiind pus sub urmărire penală în dosarul în care şeful Antena Group, Sorin Alexandrescu, şefa trustului Intact Camelia Voiculescu, fiica lui Dan Voiculescu, precum şi fostul şef al ANAF, Şerban Pop, sunt de asemenea învinuiţi.
“Mi s-a adus la cunoştinţă că aş fi complice. E o încercare de intimidare a presei, care demult e dorită. Este un conflict comercial, care nu are nicio legătură cu penalul. E pe bani mulţi, într-adevăr, dar e comercial”, a declarat Dan Voiculescu la ieşirea de la audierile din DNA.
Procurorii au arătat că Dan Voiculescu a fost informat permanent de fiecare demers din acest şantaj, atât de Sorin Alexandrescu, cât şi de fiica sa Camelia. “De asemenea, Voiculescu Dan i-a precizat lui Alexandrescu George Sorin că materialele compromiţătoare ar trebui să fie difuzate şi pe alte căi mediatice decât posturile de televiziune şi i-a indicat să manifeste precauţie cu ocazia întâlnirilor şi discuţiilor cu partea vătămată”, au precizat procurorii DNA într-un comunicat de presă.

http://www.gandul.info/stiri/procurorii-dna-l-au-pus-sub-urmarire-penala-pe-dan-voiculescu-pentru-complicitate-la-santaj-in-dosarul-antena-group-11170891

Presiune media asupra anchetatorilor
În seara aceleaiaşi zile, Antenele au făcut front comun în jurul lui Dan Voiculescu. La Antena 3, Adrian Ursu a declarat că dosarul în care Dan Voiculescu a fost audiat în calitate de martor este unul cu o “uriaşă presiune”, ce are ca scop final “desfiinţarea unei voci puternice”. Jurnalistul a pus presiune, la rândul lui, pe justiţie şi a întărit spusele şefului său referitoare la implicarea preşedintelui Băsescu.
“Problema e cea generală, de atitudine referitoare la acest dosar, un dosar asupra căruia s-a pus presiune şi aici mă aştept ca CSM să facă o sesizare către structurile din interior în legătură cu presiunea uriaşă care s-a pus asupra acestui dosar, din zona politică, cea media şi a unor organizaţii neguvernamentale dar bine plătite din diverse stipendii, pentru că, de luni de zile, în acest dosar se cer arestări”, a declarat Ursu.
“De când a început acest dosar, se cere închiderea unui post de televiziune, se cere magistraţilor să ia anumite decizii. Repet, este un dosar cu o uriaşă presiune politică asupra sa şi nu am văzut tresăriri din partea celor care veghează asupra sănătăţii sistemului judiciar din România”, a adăugat el. În opinia realizatorului TV, scopul acestei anchete este desfiinţarea Antenei 3.
“Scopul final este desfiinţarea unei voci critice puternice, Antena 3. (…) Să nu uităm că de numele lui Dan Voiculescu se leagă operaţiunea de suspendare a lui Traian Băsescu, prima dintre ele. (…) Era de mult jurată răzbunarea, era de mult pus la cale planul, acum a apărut oportunitatea”, a perorat Adrian Ursu.
http://www.antena3.ro/romania/adrian-ursu-dupa-audierea-lui-voiculescu-dosarul-este-unul-cu-o-uriasa-presiune-ce-are-ca-scop-final-desfiintarea-unei-voci-puternice-222826.html
Toată vara, Alexandrescu nu a putut să plece în concediu decât cel mult la Eforie sau la Buşteni. În dimineaţa zilei de 1 august, Sorin Alexandrescu s-a prezentat la sediul central al DNA, pentru a i se comunica prelungirea cu 30 de zile a interdicţiei de a părăsi ţara, dispusă în dosarul de şantaj. Învinuitul nu făcut nicio declaraţie la intrarea în sediul DNA. Informaţia a fost iniţial dată de Mediafax “ pe surse”.

http://www.mediafax.ro/social/sorin-alexandrescu-la-dna-pentru-a-i-se-comunica-prelungirea-interdictiei-de-a-parasi-tara-11189359

Apoi, şi Antenele au confirmat acest lucru.

http://www.antena3.ro/romania/sorin-alexandrescu-chemat-din-nou-la-dna-223236.html

Pe 22 august, Alexandrescu a mai avut o decepţie. Judecătoria Sectorului 1 a respins plângerea directorului general al Antena TV Group, Sorin Alexandrescu, împotriva ordonanţei procurorului privind măsura preventivă de prelungire a interdicţiei de a părăsi ţara.
“În baza art. 1.402 C.p.p. respinge ca neîntemeiată plângerea formulată de inculpatul Alexandrescu George Sorin, împotriva ordonanţei nr. 129/P/2013 din data de 1.08.2013 a Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Direcţia Naţională Anticorupţie. În baza art.192 alin.2 C.p.p. obligă inculpatul la plata sumei de 100 lei reprezentând cheltuieli judiciare avansate de stat. Definitivă”, se arată în minuta deciziei.

http://www.agerpres.ro/media/index.php/justitie/item/217784-Judecatoria-Sectorului-1-Sorin-Alexandrescu-ramane-cu-interdictia-de-a-parasi-tara.html

Încă un dosar de şantaj pentru Voiculescu
O zi mai târziu, pe 23 august, asupra lui Dan Voiculescu se prăvale o nouă urgie. Mai exact, posibilitatea de a fi cercetat într-un nou dosar de şantaj. Voiculescu a fost dat pe mâna procurorilor de către patronul grupului de firme Romstrade, Nelu Iordache, aflat în arest preventiv de nouă luni de zile, pentru deturnare de fonduri europene.
Iniţial, informaţia a fost dată “pe surse” de postul de televiziune B1.
http://www.b1.ro/stiri/eveniment/dan-voiculescu-acuzat-de-antaj-de-catre-nelu-iordache-urmeaza-sa-dea-declara-ii-la-dna-63858.html

Apoi, şi alte mijloace media au preluat ştirea. Dosarul este în faza actelor premergătoare, astfel că cercetările sunt în faza incipientă, nefiind pusă încă sub acuzare vreo persoană.
http://adevarul.ro/news/eveniment/nelu-iordache-dan-voiculescu-santaj-procurori-denunt-ovidiu-silaghi-1_52174bc8c7b855ff5606ebac/index.html
Pentru început, Dan Voiculescu va fi citat ca martor în acest dosar. Potrivit procurorilor DNA, denunţul la adresa lui Dan Voiculescu vizează fapte de şantaj. Nelu Iordache, aflat în arest preventiv, este cel care l-a denunţat autorităţilor şi pe fostul ministru al Transporturilor, Ovidiu Silaghi.
http://www.digi24.ro/Stiri/Digi24/Actualitate/Justitie/Nelu+Iordache+l-a+denuntat+pe+Dan+Voiculescu+la+DNA+pentru+santa
Voiculescu a reacţionat prompt pe blogul său personal, catalogând informaţia drept “diversionistă” şi spunând că nu s-a întâlnit niciodată şi nici nu a purtat convorbiri telefonice cu Nelu Iordache.
http://www.romanialibera.ro/actualitate/eveniment/dan-voiculescu-raspunde-acuzatiilor-de-santaj-nu-il-cunosc-pe-nelu-iordache-310741.html

Procesul penal, aproape de „linia dreaptă”
Dar să ne întoarcem la ancheta asupra lui Sorin Alexandrescu. Pe 29 august, acesta a fost din nou audiat la sediul DNA. Surse judiciare au precizat că procurorii DNA au finalizat ancheta în dosarul în care acesta este acuzat de şantajarea lui Ioan Bendei, director al RCS&RDS.
http://www.evz.ro/detalii/stiri/santaj-la-felix-tv-sorin-alexandrescu-este-audiat-la-sediul-dna-ancheta-este-aproape-de-1054800.html
A trecut week end-ul şi, în prima zi a săptămânii, procurorii i-au convocat din nou la DNA pe fiica lui Dan Voiculescu, Camelia, şi pe directorul general al Antena TV Group, Sorin Alexandrescu. Scopul convocării a fost acela de a le fi prezentat materialul de urmărire penală. Camelia Voiculescu este acuzată de complicitate la şantaj împotriva administratorului RCS&RDS Ioan Bendei, în timp ce directorul general al Antena TV Group, Sorin Alexandrescu, este acuzat că l-ar fi şantajat pe administratorul RCS&RDS. Procurorii anticorupţie au finalizat ancheta în dosarul de şantaj, iar după ce persoanele cercetate în acest dosar vor lua la cunoştinţă probele adunate de DNA împotriva lor, procurorul de caz va hotărî pe cine trimite în judecată.

http://www.rtv.net/camelia-voiculescu-si-sorin-alexandrescu-la-dna-pentru-a-le-fi-prezentat-materialul-de-urmarire-penala_96071.html

O zi mai târziu, pe 3 septembrie, la sediul DNA s-a prezentat şi Dan Voiculescu, tot pentru a-i fi prezentat materialul de urmărire penală.
Trimişi în judecată
Şi, după nici o lună, cei trei – Dan Voiculescu, Camelia Voiculescu şi Sorin Alexandrescu – au fost trimişi în judecată. În dosar au mai fost trimise în judecată şi alte persoane fizice şi juridice. Dar iată lista completă a celor trimişi în judecată şi acuzaţiile care li se aduc:
1. George Sorin Alexandrescu, director general al SA ANTENA TV GROUP SA, în sarcina căruia s-a reţinut infracţiunea de şantaj,
2. Dan Voiculescu, în sarcina căruia s-a reţinut complicitate la infracţiunea de şantaj,
3. Rodica-Camelia Voiculescu, asociat la SC ANTENA TV GROUP SA şi la SC INTACT PUBLISHING S.R.L., în sarcina căreia s-a reţinut complicitate la infracţiunea de şantaj,
4. Daniel –George Matiescu, director general al INTACT PUBLISHING SRL, în sarcina căruia s-a reţinut complicitate la infracţiunea de şantaj
5. Şerban Pop, preşedinte al Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală (A.N.A.F.), la data faptelor, avocat suspendat, în sarcina căruia s-a reţinut infracţiunea de folosire, în orice mod, de informaţii ce nu sunt destinate publicităţii, ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informaţii
6. persoana juridică SC ANTENA 3 SA, în sarcina căreia s-a reţinut complicitate la infracţiunea de şantaj,
7. persoana juridică SC ANTENA TV GROUP SA, în sarcina căreia s-a reţinut infracţiunea de şantaj,
8. persoana juridică SC INTACT PUBLISHING SRL, în sarcina căreia s-a reţinut infracţiunea de şantaj,

http://www.evz.ro/detalii/stiri/santaj-la-felix-tv-dan-voiculescu-a-fost-trimis-in-judecata-de-procurorii-dna-1059894.html

Rechizitoriul de trimitere în judecată marcheză şi o premieră în justiţia românească. Pentru prima dată, procurorii invocă presiunile asupra sistemului judiciar prin intermediul mass media.
Astfel, rechizitoriul procurorilor are un capitol dedicat “distorsiunii mesajului public” de către posturile Intact. Campania media a Antenelor în cazul Sorin Alexandrescu este descrisă ca fiind o dovadă a “pericolului social deosebit pe care îl prezintă aceştia”.
“În contextul sprijinului acordat activităţilor exercitate de inculpatul Alexandrescu George Sorin pentru şi în numele S.C. ANTENA TV GROUP S.A. se înscriu şi emisiunile difuzate, începând cu data de 30 mai 2013, de postul de televiziune Antena 3 (deţinută S.C. ANTENA 3 S.A.), în sensul în care s-a urmărit exonerarea de raspundere penală a inculpatului, denigrarea sistemului judiciar, vizând influenţarea deciziei magistraţilor în ceea ce priveşte urmărirea penală şi judecata măsurilor preventive în prezenta cauză penală”, se arată în rechizitoriu.

http://economie.hotnews.ro/stiri-media_publicitate-15704045-premiera-justitie-presiunile-antena-3-asupra-procurorilor-cazul-alexandrescu-rcs-fost-invocate-dna-sprijinul-deciziei-trimitere-judecata-antena-3-antena-group-sefilor-intact.htm

Stenogramele şantajului
Cu prilejul trimiterii în judecată, au fost făcute publice şi alte stenograme ale înregistrărilor convorbirilor telefonice dintre Dan Voiculescu şi fiica sa. Dan Voiculescu i-a cerut fiicei sale, imediat după reținerea lui Sorin Alexandrescu de către procurorii DNA, ca o delegație “de oameni serioși” formată din zece persoane, printre care realizatorii TV Mihai Gâdea și Alessandra Stoicescu, să meargă “la ușa RCS”, pentru a discuta cu Ioan Bendei, cel care l-a denunțat pe Alexandrescu.
Este vorba de stenograma unei convorbiri telefonice purtate pe data de 1 iunie 2013, ora 13.10,15, între Dan Voiculescu și Camelia Voiculescu. Dar iată textul integral al stenogramei, aşa cum apare el în referatul DNA:
“Dan Voiculescu: Deci eu vreau luni dimineață…
Camelia Voiculescu: Da.
Dan Voiculescu: Să am un denunț calomnios împotriva… un denunț calomnios și măcar o plângere penală prealabilă. Există și plângere penală prealabilă în care spui că urmează documente.
Camelia Voiculescu: Da. OK!
Dan Voiculescu: Urmează…
Camelia Voiculescu: Stai să-mi scriu. Da.
Dan Voiculescu: Parcă aș fi avocat. Da.
Camelia Voiculescu: Da, mă, până nu… să știi că ăștia… așa trebuie, tată, trebuie noi să le spunem.
Dan Voiculescu: Mda!
Camelia Voiculescu: Plângere prealabilă. Da. Știu. Înțeleg ce vrea să spună plângerea asta. Bine, tati. Am înțeles. Am scris: plângere penală prealabilă.
Dan Voiculescu: Da. Și eu aș mai face ceva, tată.
Camelia Voiculescu: Da.
Dan Voiculescu: Eu aș face o delegație…
Camelia Voiculescu: Delegație?
Dan Voiculescu: Da.
Camelia Voiculescu: Da.
Dan Voiculescu: De oameni serioși.
Camelia Voiculescu: Da.
Dan Voiculescu: … care să se ducă la sediul RCS, să ceară să vorbească cu denunțătorul ăsta. Cum îl cheamă?
Camelia Voiculescu: Cu BENDEI.
Dan Voiculescu: BENDEI. Așa.
Camelia Voiculescu: Da, păi… ă… da, am zis, că zic după aia.
Dan Voiculescu: Să ceară… Nu… să ceară să vorbească cu el…
Camelia Voiculescu: Da.
Dan Voiculescu: El sigur că n-o să vrea să vorbească sau dacă o să vrea să vorbească e foarte bine.
Camelia Voiculescu: Da.
Dan Voiculescu: Și să-1 întrebe instrumentul cui este și cine 1-a determinat să facă denunțul calomnios.
Camelia Voiculescu: îhî! Dacă mă… da. Am înțeles ce zici tu…
Dan Voiculescu: Zece oameni, da’ zece oameni de ăștia, adică MIHAI GÂDEA…
Camelia Voiculescu: Da.
Dan Voiculescu: SANDRA STOICESCU…
Camelia Voiculescu: Da.
Dan Voiculescu: Ăștia să se ducă să întrebe…
Camelia Voiculescu: Da.
Dan Voiculescu:… instrumentul cui este. Asta e tema.
Dan Voiculescu: Să facă, n-am nicio problemă, da’ eu vreau trei lucruri: denunț calomnios…
Camelia Voiculescu: Da.
Dan Voiculescu:… plângere penală prealabilă…
Camelia Voiculescu: Da.
Dan Voiculescu:… și o delegație de la ANTENA 1, n-ar trebui MIHAI…
Camelia Voiculescu: Da.
Dan Voiculescu: de la ANTENA 1, ba poate și MIHAI.
Camelia Voiculescu: Da.
Dan Voiculescu: Vorbiți voi, vedeți cine, care să se ducă la ușă la RCS…
Camelia Voiculescu: Da.
Dan Voiculescu: … și să ceară: “Vrem să vorbim cu domnu’ BENDEI”.
Camelia Voiculescu: Da”.
Într-o altă convorbire telefonică, din data de 1 iunie 2013, ora 14,27,15, Voiculescu o sfătuiește pe Camelia Voiculescu să facă plângeri penale împotriva patronilor de la trusturile RTV, Sebastian Ghiță, și de la B1 TV, nu și împotriva lui Cozmin Gușă de la Realitatea TV.
“Dan Voiculescu: Aș vrea să ne gândim luni, marți.
Camelia Voiculescu: Da.
Dan Voiculescu: Să facem o plângere penală împotriva lu’ GHIȚĂ SEBASTIAN.
Camelia Voiculescu: Stai să-mi scriu, te rog! Stai o secundă, că am asta în față, numai puțin! Da! Da, e bună ideea! Da’ e și…Da. Da.
Dan Voiculescu: Deci, avem un denunț calomnios.
Camelia Voiculescu: Da, ăla e clar!
Dan Voiculescu: E clar!
Camelia Voiculescu: Da, și asta tre’ să…poa’ să fie prealabilă.
Dan Voiculescu: Adică dacă tot, toată lumea face denunțuri și plângeri.
Camelia Voiculescu: Da, da, da, da, da.
Dan Voiculescu: Păi este, sigur că este. Orice e posibil! Mă gândeam să
facem o plângere penală și împotriva lu’ SORIN OANCEA, pentru că ne-a creat pagube imense, campanii denigratoare.
Camelia Voiculescu: Da.
Dan Voiculescu: Plângere la CNA.
Camelia Voiculescu: îhî! Am făcut la CNA.
Dan Voiculescu: Adică eu…Bun. Vreau luni…
Camelia Voiculescu: Da.
Dan Voiculescu: Și până luni, marți mai avem?
Camelia Voiculescu: Da.
Dan Voiculescu: Da’ vreau luni să declanșăm, dom’le o…
Camelia Voiculescu: La asta m-am gândit și eu, pentru că sunt mai multe tabere și într-adevăr făcute plângeri, tabără x cu tabăra y.
Camelia Voiculescu: Măcar așa, juma’ de oră fac o pauză. Dar mi-am notat astea toate pe care le-ai zis. Le-am scris, că am un caiet la mine în permanență și le-am scris.
Dan Voiculescu: Da, și mâine date în lucru toate.
Camelia Voiculescu: Toate. Da’ nu, le dau mai încolo, într-o oră așa. Nu, chiar, că nu vreau să pierd timp, tată! Asta mă stresează cel mai tare, că nu vreau să pierd timp!”.
În convorbirea telefonică purtată la data de 1 iunie 2013, ora 19,24,06, Camelia Voiculescu este apelată de Dan Voiculescu:
“Dan Voiculescu: Păi, tăticule, hai să o …[neinteligibil]…
Camelia Voiculescu: Da, da, da, îți dai seama, da. Nu, adică vreau să spun că, exact cum spui, știi, lucrurile pentru că pe fond, acolo e o măgărie, ă… oricum ies la suprafață, știi?
Dan Voiculescu: Și… Sigur că da!
Camelia Voiculescu: Și o să facem, o să facem plângere penală luni și pentru ăia și pentru ăia și pentru OANCEA. Nu știu, da’ și pentru … o să vedem, lasă că…!
Dan Voiculescu: Faceți pentru… afară de GUȘE…
Camelia Voiculescu: Da.
Dan Voiculescu: Faceți și pentru Bl, și pentru RTV.
Camelia Voiculescu: Bine, facem pentru toți care n-au călcat… toate… legile astea…
Camelia Voiculescu: O să facem plângere și împotriva lui MITICĂ DRAGOMIR…
Dan Voiculescu: Sigur!
Camelia Voiculescu: Pentru că a declarat și el aceleași minciuni. Aberante, adică MITICĂ DRAGOMIR n-are, nu știu, absolut nici măcar o întâlnire sau o chestie să zic “Domn’e, da, s-a simțit șantajat”.

http://www1.agerpres.ro/agerpres/justitie/2013/10/01/Stenograme-DNA-Dan-Voiculescu-dorea-ca-Mihai-Gadea-si-Alessandra-Stoicescu-sa-mearga-la-usa-RCS-20-20-03

Condamnat la închisoare pentru spălare de bani şi corupţie
Tribunalul Bucureşti a dispus condamnarea lui Dan Voiculescu la cinci ani de închisoare cu executare şi interzicerea unor drepturi civile în dosarul privatizării ilegale a Institului de Cercetări Alimentare (ICA). Tot la şase ani de închisoare cu executare au fost condamnaţi şi fostul ministru Sorin Pantiş, Corneliu Popa şi Cătălin Sandu Jean., colaboratori ai lui Dan Voiculescu. Prejudiciul produs statului în urma privatizării ICA este estimat la peste 60 de milioane de euro. Încă 12 persoane sunt cercetate pentru fapte de corupţie. Gheorghe Mateuţ, avocatul lui Dan Voiculescu, a declarat la Realitatea TV că sentinţa nu este definitivă şi că vor fi urmate toate căile de atac. Procurorul a cerut instanţei condamnarea lui Voiculescu la o pedeapsă cu executare pentru spălare de bani, confiscarea sumelor de bani ce sunt prevăzute în rechizitoriu în cazul acestuia, precum şi restrângerea unor drepturi civile. Acesta a mai solicitat instanţei să se constate că a intervenit prescripţia specială în cazul lui Dan Voiculescu privind fapta legată de traficarea influenţei.
http://www.realitatea.net/voiculescu-condamnat-in-dosarul-ica_1279296.html

Justiţia ridiculizată din nou la televiziunile lui Voiculescu
Decizia magistraților în acest dosar a fost aspru criticată și ridiculizată de crainicii Antena 3.
Trustul media patronat de familia Voiculescu a lansat ipoteza prin care judecătorii l-ar fi condamnat pe mogulul de la Intact pentru ”telepatie”. ”Dosarul Telepatia” este formularea peiorativă folosită de Antena 3. Formularea ”Dosarul Telepatia” a fost folosită în ziua sentinței de Dan Voiculescu într-o postare pe blogul personal, în care precizează: ”singura acuzație care mi se poate aduce – halucinantă pentru orice sistem de drept – este cea de influențare telepatica”, Voiculescu bazându-și afirmația pe o frază din rechizitoriu: “Toti cei implicați (n.r. în acest dosar) au acționat în interesul Grivco S.A. din considerente telepatice ori din necunoastere sau prostie”. Folosind ca argument numai această precizare din rechizitoriu, jurnaliștii Antena 3 au concluzionat că Dan Voiculescu a fost condamnat pentru telepatie.

http://www.antena3.ro/romania/dan-voiculescu-condamnat-in-dosarul-telepatia-sentinta-nu-este-definitiva-229025.html

În realitate, în concluziile rechizitoriului se arată că ”privatizarea SC ”I.C.A.” SA Bucureşti, are legătură cu politicul exclusiv prin activitatea infracţionalã ce se reţine în sarcină învinuitului, relevând indubitabil faptul că acesta a fost artizanul şi beneficiarul final al operaţiunii prin care A.D.S. a vândut pachetul de acţiuni pe care îl deţinea la societatea în cauză la un preţ de 75 de ori mai mic decât valoarea comercială a acestuia, respectiv la un preț de garsonieră de periferie (104.000 EUR) în condiţiile în care societatea deţinea peste 36.676 mp de teren în zona rezidenţială Băneasa ce valora peste 2.750.000 USD precum şi sedii de birouri, laboratoare și alte construcții în suprafaţă de peste 9.983 mp în Bucureşti şi Buşteni pe care le-a achiziționat la o valoare medie de doar 19,5 EUR/mp, fără a avea datorii semnificative în raport de valoarea acestor active.

Catalin Antohe

facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Comments are closed.