Echipajul salvator

Poliţiştii de frontieră aflaţi pe nava Ştefan cel Mare au salvat de la moarte peste 100 de imigranţi. Oamenii erau cât pe ce să se scufunde în marea Mediterană. Nava vedeta a Gărzii de Coastă, aflată într-o misiune de patrulare, a fost solicitată la intervenţie de Centrul Maritim de Coordonare marti seară, în jurul orei 18.00.

După ce marinarii au localizat ambarcaţiunea aflată în pericol, au hotărât să îi aducă pe pasageri la bord. Barca era una gonflabilă iar oamenii, 119 la număr printre care şi 34 de copii, erau deshidratați și prezentau semne de hipotermie. Ulterior personalul Poliției de Frontieră Române le-a acordat asistență și primul ajutor. Imigranții au declarat că intenționau să ajungă în Spațiul Schengen. Ei au fost preluați acum de autoritățile italiene.

Nava vedetă a Gărzii de Coastă Ştefan cel Mare participă în această perioadă la operaţiunea TRITON 2016 coordonată de Agenția FRONTEX. Ambarcaţiunea a pornit la data de 27 decembrie 2015 în misiunea de a apăra frontierele Europei de migraţia ilegală din Marea Mediterană.

facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Comments are closed.