Constantinescu, un nou dosar

Nicuşor Constantinescu are un nou dosar. Procurorii DNA au început urmărirea penală faţă de preşedintele CJC pentru abuz în serviciu .

De data aceasta, anchetatorii dau vina pe el în cazul tragediei de pe Siutghiol.

Potrivit DNA , CJC a achiziţionat elicopterul în  2011, în cadrul unui proiect finanțat de Programul Operațional de Cooperare Transfrontalieră , scopul aparatului fiind acela de a  eficientiza activitățile de salvare în cazul în zonele de graniță, din județul Constanța, România și Districtul Dobrich, Bulgaria. Procurorii susţin că mai târziu, la 29 martie 2013, Constantinescu  ar fi atribuit unei societăți, ilegal, un contract de achiziție cu obiectul  „Servicii de operare elicopter multifuncțional, medicalizat”, „Servicii de transport ocazional” și „Servicii de reparare și întreținere a elicopterelorîncălcând astfel caietul de sarcini, potrivit căruia  aparatul de zbor trebuia folosit în cazul acțiunilor de intervenție în caz de urgență și în pofida faptului că SMURD formulase anterior o ofertă privind operarea gratuită a elicopterului. Elicopterul a fost preluat apoi la 1 iulie de către persoana juridică, schimbându-se astfel beneficiarii direcți ai investiției, precum și destinația aparatului de zbor respective. Procurorii mai spun  că
din 05 iulie 2013 si pana la 30 oct 2014, cheltuielile aferente operarii si intretinerii elicopterului au fost suportate din bugetul CJC.

Imediat după tragedia de pe Siutghiol, Nicuşor Constantinescu a declarat că destinaţia elicopterului a fost schimbată în 2014, când el se afla la tratament in statele unite la solicitarea lui Raed Arafat. Mai mult, elicopterul fusese dotat cu flotoare care în momentul accidentului, nu existau.

facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Comments are closed.